UMMI ADRIANA BEAUTY: Disember 2016

FAIZABUNYAMIN

31 Disember 2016

LINDUNGI DIRI DARIPADA GANGGUAN MAKHLUK HALUS JIN SAKA SANTAU

Assalammualaikum. Salam sejahtera. Alhamdulilah. Semoga anda sentiasa sihat-sihat selalu.



Pernah anda merasai atau mengalaminya seperti ni ?

GEJALA GANGGUAN JIN DAN KESANNYA PADA MANUSIA

TANDA-TANDA PADA WAKTU TIDUR

1) Sangat susah tidur pada waktu malam, kalaupun dapat tidur sudah lama bersusah payah.

2) Rasa cemas dan sering terbangun pada waktu malam.

3) Mimpi yang buruk atau mimpi melihat sesuatu yang menakutkan serta ingin memekik untuk meminta pertolongan akan tetapi tidak sanggup.

4) Mimpi yang sangat menyeramkan.

5) Mimpi melihat berbagai macam binatang seperti melihat kucing, anjing, unta, ular, singa, serigala atau tikus.

6) Gigi geraham yang berbunyi pada waktu tidur.

7) Tertawa, menangis atau memekik pada waktu tidur.

8) Berperasaan sedih pada saat tidur.

9) Berdiri serta berjalan ketika tidur tanpa sedar.

10) Mimpi seolah-olah akan jatuh dari tempat yang tinggi.

11) Mimpi sedang berada di kuburan, ditempat pembuangan sampah atau tempat yang mengerikan.

12) Bermimpi melihat orang sangat aneh, seperti sangat tinggi, sangat pendek atau sangat hitam.

13) Bermimpi melihat hantu.

TANDA-TANDA PADA WAKTU SEDAR ATAU JAGA

1) Kepala selalu pusing, yang tidak disebabkan oleh penyakit pada dua mata, telinga, hidung, gigi, tekak atau perut.

2) Selalu lupa dari zikir Allah, solat dan ketaatan lainnya.

3) Fikiran yang kacau / Selalu lesu dan malas / Saraf yang tersumbat.

4) Rasa sakit pada salah satu anggota badan sedangkan doktor perubatan tidak sanggup mengubatinya.

MACAM-MACAM GANGGUAN JIN

1) Gangguan sepenuhnya, iaitu jin mengganggu seluruh badan seperti orang yang mengalami berbagai macam saraf yang tersumbat.

2) Gangguan tidak secara keseluruhan, iaitu jin mengganggu salah satu dari anggota badan, seperti tangan, kaki atau lidah.

3) Gangguan yang berterusan, iaitu jin terus berada dalam tubuh seseorang sehingga memakan waktu yang sangat lama.

4) Gangguan seketika, iaitu tidak lebih dari beberapa detik seperti seseorang yang mengalami mimpi buruk

#UmmiAdrianaBeauty
#fiza0173245640



Insya Allah... Berserta Niat kerana Allah Taala untuk sembuh dan sihat sejahtera.

Semoga ia memberikan manfaat buat anda semua.

Sekian.
terima kasih.




30 Disember 2016

1001 KHASIATNYA JUS MUTIARA KASEH UNTUK WANITA

Assalammualaikum. Salam sejahtera. Alhamdulilah. Semoga anda sentiasa sihat-sihat selalu.




Jmk punyai 1001 khasiatnya antara:

~ membantu merawat masalah peranakan
~ mencerahkan kulit
~ merapatkan keintiman
~ melancarkan haidh
~ menyuburkan Rahim
~ melegakan senggugut
~ mengecutkan Jerawat
~ melegakan Resdung
~ menambahkan tenaga
~ kebaikan jantung 
~ anti kanser 
~ meningkatkan sistem imunasi 
~ mengelakkan dan merawat Strok
~ mengawal tekanan Darah
~ meningkatkan keinginan seksual
~ menstabilkan hormon
~ mengatasi sakit saraf dan sendi
~ meningkatkan seri wajah dan awet muda
~ sangat sesuai untuk wanita berpantang
~ pelbagai kebaikan wanita dan kesihatan ....
.
.

kandungan Jus Mutiara Kaseh adalah :

Air, kurma , bawang putih, cekur, pegaga, pala, temulawak, sireh, cabai pintal, kacip fatimah dan cucur atap.

fakta Nutrisi:

1. tinggi vitamin C
2. tidak ditambah gula
 3. anti oksida
        4. tinggi natrium, kalsium
    5. tinggi protein, fosforus
    6. tinggi magnesium, zink.


Insya Allah berserta ngan  Niat kerana Allah Taala untuk sembuh dan  sihat sejahtera... Aamminn..
.
.


#UmmiAdrianaBeauty 
#agentJMKTampinPulauSebangAlorGajah dan sekitar tempat memerlukan Jmk
#fiza0173245640


Sekian.
Terima kasih.

Semoga ia memberikan manfaat buat anda semua.

29 Disember 2016

JUS MUTIARA KASEH SENTIASA DI HATI

Assalammualaikum. Salam sejahtera. Alhamdulilah. Semoga anda sentiasa sihat-sihat selalu.





SINI 


28 Disember 2016

STEMCELL FEMININE WASH

Assalammualaikum. Salam sejahtera. Alhamdulilah. Semoga anda sentiasa sihat-sihat selalu.





KAMI BANTU anda mengatasi masalah KEPUTIHAN, KEGATALAN Dan BAU KURANG MENYENANGKAN .

🌷  8 Kelebihan StemCell FEMININE WASH Nurraysa πŸŒ·


 πŸ’–Merawat Keputihan
πŸ’–Menghilangkan Bau Hanyir
πŸ’–Mengurangkan Jangkitan Kuman
πŸ’–Haruman yg wangi
πŸ’–Menyegarkan Miss V
πŸ’–Menjimatkan(cecair pekat)
πŸ’–merapatkn bhgn intim
πŸ’– menghilangkn  kegatalan 


=========================
KANDUNGAN 12 Bahan Bermutu
=========================
✔Aqua
✔Collagen
✔Manjakani
✔Glyserin
✔Citric acid
✔Allantoin 

✔Cengkih
✔Stemcell Apple
✔Castor oil
✔Menthol
✔Betel leaf extract

 ✔FragranΓ§e 

Bertindak SEKARANG sebelum masalah menjadi semakin rumit πŸ˜±

27 Disember 2016

NAJWA LYCRA KURUNG MODEN

Assalammualaikum. Salam sejahtera. Alhamdulilah. Semoga anda sentiasa sihat-sihat selalu.


 

Baju Kurung Moden Lycra

26 Disember 2016

KELEBIHAN DAN TIP FLAWLESS MINERAL LOOSE POWDER

Assalammualaikum. Salam sejahtera. Alhamdulilah. Semoga anda sentiasa sihat-sihat selalu.



KELEBIHAN FLAWLESS MINERAL LOOSE POWDER

✔ Menggunakan bahan-bahan semulajadi dan teknologi nano
✔ Merawat kulit menggunakan bahan mineral
✔ Membuat wajah nampak lebih flawless
✔ Mesra solat

Flawless Mineral Loose Powder ini untuk buat make up :

πŸ‘‰ Tahan lama
πŸ‘‰ Lebih ringan di muka
πŸ‘‰ Lebih natural
πŸ‘‰ Menyerap minyak
πŸ‘‰ Mengecilkan pori dan
πŸ‘‰ Yang lebih penting ia mesra pada kulit yang berjerawat dan berminyak

Flawless Mineral Loose Powder
Harga Asal: RM50
Harga Promosi: RM29.90

Berminat boleh Whatsapp : fiza 0173245640

Testimoni penggunaan:









Tips Cantik Nurraysa

Cara Memakai Flawless Mineral Loose Powder
Lepas anda siap pakai Bedak Glowing DD Moist Cake, kemudian pakai pula Flawless Mineral Loose Powder.

1. Caranya, ambil sedikit loose powder, lepas itu dap dap dap di seluruh muka. Sambil dap tu kita akan perasan pori semakin mengecil.

2. Then ambil brush bersih yang besar, ratakan seluruh muka untuk buang lebihan dan ratakan loose powder tersebut.

Nota tambahan:
 ▶ Fungsi Flawless Mineral Loose Powder ini untuk buat make up tahan lama, lebih ringan di muka, lebih natural, serap minyak, kecilkan pori dan yang lebih penting ia mesra pada kulit yang berjerawat dan berminyak.

▶ Untuk kulit yang tidak bermasalah, boleh apply dengan brush untuk effect yang lebih halus dan natural.

▶ Untuk yang mempunyai pori yang terbuka, cara terbaik adalah dengan apply Loose Powder menggunakan puff.



Sekian.
Terima kasih.



MINYAK SENDI BIDARA RUQYAH RAHSIA POHON

Assalammualaikum. Salam sejahtera. Alhamdulilah. Semoga anda sentiasa sihat-sihat selalu.






Kelebihan Minyak sendi Bidara Rahsia Pohon:


Merawat masalah sendi dari dalam

Tidak panas seperti minyak angin

Bagus untuk Bayi yang kembung perut, sawan tangis dan sebagainya ( sapu di kelopak mata dan belakang telinga)

Tidak berbau seperti minyak angin, selesa di bawa tidor dan kemana mana

Mudah di bawaEfektif dan berkesan merawat masalah kulit yang gatal dan terkopek kopek

Mahupun sizenya 30ml, tapi pihak syarikat telah membuat ujian yang sebotol minya sendi bidara mampu digunakan oleh 4 org dewasa untuk rawatan di bahagian sendi lutut, belakang badan, peha dan bahu .

Ditutup rapat dengan plastik khas untuk memastikan kualiti terjaga

Minyak sendi ini datang dengan bag lutsinar khas tersendiri , memudahkan ia dibawa kemana mana.



SET MANDIAN BIDARA RUQYAH

Assalammualaikum. Salam sejahtera. Alhamdulilah. Semoga anda sentiasa sihat-sihat selalu.



Antara kesan selepas mengunakan Gel mandian BIDARA RUQYAH ;)

1. Tidur malam lebih nyenyak
2. Mudah bangun awal pagi

3. Rasa segar selepas mandi
4. Tiada lagi mimpi silam disekolah, rumah lama,
universiti
5. Tiada lagi mimpi seram yang bukan-bukan
6. Jika mimpi tidak memenatkan.
7. Kulit lebih bersih8. Wajah yang lebih berseri
9. Seperti bertambah AURA/energy diri




SEKIAN.
TERIMA KASIH..

SEMOGA IA MEMBERIKAN MANFAAT BUAT ANDA SEMUA ...

BIDARA RUQYAH RAHSIA POHON MENJADI AMALAN RAMAI

Assalammualaikum. Salam sejahtera. Alhamdulilah. Semoga anda sentiasa sihat-sihat selalu.



IDARA" KEPERLUAN HIDUP MASA KINI !!!! ;)😍😍

1) 10x lebih pantas !😘😘

2) kulit makin lembab😘😘

3) Gangguan, sihir ,saka, santau HAPUS!!! ON THE SPOT Dengan IZIN ALLAH..😘😘

4) Bidara kami ISTIMEWA daripada bidara2 lain.. kerana kandungan nya menggunakan SERBUK BIDARA yang diimport KHAS untuk CUSTOMER TERSAYANG dari TANAH ARAB ,YAMAN ...Serbuk 10 x ye 10 x ganda lebih berkesan berbanding Pati Bidara ..😘😘

5)Dengan harga yang mampu milik...x perlu kluar beratus2 ringgit untuk berubat... ANDA boleh berubat diri anda sendiri .. πŸ˜˜πŸ˜˜

6) mendapat kelulusan daripada KKM ...x perlu ragu2 lagi...PRODUK MUSLIM di jamin Selamat ! ..😘😘

#BidaraRuqyahAsSyifa
#BidaraRuqyahByUmmiAdrianaBeauty
#agentBidaraRuqyahTampinPulauSebang
#fiza0173245640


UMMI ADRIANA BEAUTY

Assalammualaikum. Salam sejahtera. Alhamdulilah. Semoga anda sentiasa sihat-sihat selalu.




sekian.
terima kasih 

insya Allah... semoga Allah mempermudahkan segala urusan anda semua...'





CIK PUAN MUZIE dari RAWANG

Assalammualaikum. Salam sejahtera. Alhamdulilah. Semoga anda sentiasa sihat-sihat selalu.



Cik Puan Muzie (Muzanirah Saleh) ni merupakan seorang Perunding Takaful yang berjaya .

Banyak dah reward yang beliau dapat. 
Kak ni antara pelanggan tetap beliau. 

Disamping buat Takaful beliau juga buat part time sebagai dealer JMK ( Rawang)
Takaful membantu merancang kewangan masa depan. 

JMK pula membantu WANITA YANG ADA MASALAH PERANAKAN.
Inshaa Allah. 

Warga Rawang boehlah hubungi beliau na. .

Call @ whatsap +6019 616 6514

Jangan malu dengan Cik Muzie ni. 
Beliau seorang yang ceria & mudah ketawa.



untuk sis2 disayangi boleh lah menghubungi Cik Puan Muzie , sesapa yang ingin COD RAWANG ye....


sekian. terima kasih...






TIADA LAGI KEPUTIHAN KENTUT DI DEPAN DAN PERANAKAN TIDAK SAKIT LAGI

Assalammualaikum. Salam sejahtera. Alhamdulilah. Semoga anda sentiasa sihat-sihat selalu.



TIADA LAGI KENTUT " DEPAN "
PERANAKAN SUDAH TIDAK SAKIT LAGI
KEPUTIHAN PUN SUDAH KURANG




KEPUTIHAN TERUK


Insya Allah.. mudah-mudahan Allah swt mempermudahkan segala urusan anda.

Sekian.
terima kasih.


PERANAKAN JATUH STAGE 2

Assalammualaikum. Salam sejahtera. Alhamdulilah. Semoga anda sentiasa sihat-sihat selalu.




SEKIAN .
TERIMA KASIH.





22 Disember 2016

SEGMENT BLOGLIST 2017 BY SHEILAINSPIRE.COM

Assalammualaikum. Salam sejahtera. Alhamdulilah. Semoga anda sentiasa sihat-sihat selalu.


 segmen bloglist



Jom join sekali. Klik banner untuk join.

GOOD LUCK DARIPADA FIZA

ADAB BERSAMA ALLAH SWT

Assalammualaikum. Salam sejahtera. Alhamdulilah. Semoga anda sentiasa sihat-sihat selalu.






BERMAKSUD :
" ADAPUN PERAHU ITU ADALAH MILIK ORANG MISKIN YANG BEKERJA DI LAUT ; AKU MEROSAKNYA , KERANA DI HADAPAN MEREKA ADA SEORANG RAJA YANG AKAN MERAMPAS SETIAP PERAHU "

( SURAH KAHF ; 18:79 )


Maksud ADAB adalah merupakan sebahagian daripada perkara. Jadi , adab juga bererti himpunan perkara-perkara yang baik pada diri hamba.

Selain itu , MA'ADANAH pula adalah makanan yang dikerumuni beberapa orang untuk dimakan sedangkan ilmu ADAB pula , ilmu yang mengatur , kecakapan lisan , membaguskan lafaz-lafaznya dan menjaganya daripada kesalahan atau kekeliruan , ia merupakan cabang daripada adab secara umum.

Adab ini terbahagi kepada tiga ( 3 ) fasa iaitu :

1. adab bersama ALLAH swt 

* menjaga muamalah denganNYA agar terhindar daripada kekurangan.
* menjaga hati agar tidak berpaling kepada selain daripadaNya.
* menjaga kehendak agar tidak bergantung kepada sesuatu yang dibenci ALLAH swt.

2. adab bersama Rasullah saw dan syariatnya.

3. adab bersama makhluk Allah swt.


Tiga ( 3 ) tingkatan manusia mengikut ABU NASR AS-SIRAJ yang berkaitan dengan adab iaitu :

1. Ahli Dunia 
 adab mereka berkisar kepada masalah kefasihan bercakap , sastera , bahasa , menjaga ilmu , nasab para raja dan syair-syair.

2. Ahli agama :
  adabnya berkisar pada masalh melatih jiwa, mendidik anggota tubuh , menjaga hukum dan meninggalkan nafsu atau syahwat.

3. Ahli Hal - hal yang bersifat khusus:
adab mereka berkisar pada masalh mennyucikan hati , memperhatikan hal-hal yang tersembunyi , memenuhi janji , tepat waktu , membaguskan adab dan TAQARRub ( menghampirkan diri ).

an - Nawawi juga berkata :

" Sesiapa yang tidak memiliki adab terhadap waktu , maka waktunya akan menjadi kebencian. "

kesimpulannya :

Adab adalah menerapkan akhlak yang baik.

Adab juga dapat dikatakan sebagai upaya mengeluarkan kesempurnaan dan kekuatan dalam tabiat kepada lingkup yang nyata.

Allah telah mempersiapkan diri manusia untuk menerima kesempunaan dengan memberikannya keahlian dan kesiapan yang tersembunyi di dalam dirinya seperti api dalam sekam.

Lalu Allah swt memberikan ilham , kekuatan , pengetahuan dan pertunjuk , mengutuskan para rasul , menurukan kitab-kitab untuk mengeluarkan kekuatan yang telah disempurnakan itu menjadi perbuatan dan amalan.


sekian.
terima kasih.

semoga ia memberikan manfaat buat anda semua....





ALYA ADRIANA Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign