UMMI ADRIANA BEAUTY: Februari 2016

FAIZABUNYAMIN

29 Februari 2016

DOA RAWATAN UNTUK DEMAM PANAS ANAK

Assalammualaikum ....
Salam sejahtera...

Alhamdulilah...
Semoga anda sentiasa sihat-sihat selalu....

Sejak akhir-akhir ini, anak-anak sering demam ...

Mari kita bacakan DOA tersebut semoga cepat sembuh dan kebah demamnya....

Bismillahirrahmanirrahim


Image dari Rakan Fb


In sha Allah...
Semoga dipermudahkan segala urusan...

Semoga ia memberikan manfaat buat anda...

Sekian.
Terima kasih.




Mini Giveaway 2016 by Hani Rahman

Assalammualaikum....

Jom join MINI GIVEAWAY 2016 BY HANI RAHMAN


 KLIK BANNER UNTUK JOIN


Salam perkenalan dari saya , Fiza.

Good luck pada siapa yang join GIVEAWAY INI...



27 Februari 2016

PENGUMUMAN KEPUTUSAN SPM 2015

Assalammualaikum
Salam sejahtera...

Alhamdulilah...
Semoga anda sentiasa sihat-sihat selalu...

Ada tak siapa mengambil peperiksaan sijil pelajaran Malaysia bagi tahun 2015?

Kementerian Pendidikan telah membuat satu kenyataan pengambilan keputusan SPM 2015 akan diumumkan pada Khamis ini jam 9pagi....

Keratan Akhbar Berita Harian Sabtu 27.02.2016


Good luck ye...


Sekian.
Terima kasih

segmen bloglists azlindaalincom mac2016


Assalammualaikum..




 Segment bloglist

Salam perkenalan dari saya , fiza...

Good luck pada sapa yang join segmen

HAPPY ANNIVERSARY FAIZA



Assalammualaikum...
Salam sejahtera...

Alhamdulilah...
Semoga anda sentiasa sihat-sihat selalu...

Hari ini , terimbau masa silam....
Teringat majlis pernikahan kami masa itu di surau al falah pulau sebang...


Aku terima nikahnya.....

Tepat jam 5petang 20.02.2009 Hari jumaat selepas solat Asar,  kami sudah jadi suami isteri yang sah berwalikan Bapa sebelah perempuan, Pak Akob....

Bergambar di atas pelamin anganku...

My lovely husband

Alhamdulilah sudah hampir SEMBILAN tahun usia kami ...

USIA perkenalan bukan masa yang singkat untuk mengenalinya... 

Bertahun lamanya untuk mengenali hati budinya...

Sayang kamu sselalu


Kini dia sudah ditakdirkan untuk bersama-sama...

Detik pertemuan itu sungguh Indah yang telah ditulis kan sejak azali lagi....

Namanya sungguh senonim buat Ku...
Seperti nama Ku... Ada sahaja yang terselit ejaannya.... FAIZA @ fiza @ faiz.... Nama itu adalah nama panggilan dari keluarga mentuaku

Terima kasih Ya Allah .... Aku adalah salah satu tulang RUSUKNYA yang begitu bengkok untuk diluruskan ... Aku belajar satu demi satu .... Sedikit demi sedikit... Aku ditakdirkan untuk DIA ...

Setelah sekian lama aku tetap ada bersama Dia... kau tercipta untukku...

Walaupun Hari demi Hari , bulan demi bulan , tahun demi tahun ... Pelbagai dugaan yang harus kami hadapi dengan Hati yang tabah dan kuat untuk itu... Allah bagi dugaan tersebut supaya kami ingat pada Nya.... Ingat akan tanggungjawab kami untuk dilalui bersama...

Tetapi ada hikmat disebaliknya... Allah maha mengetahui segala-galanya... Dia sudah tertulis dalam buku catatanNya...

HANYA ENGKAU SAHAJA YANG MEMAHAMI HATI KAMI BERDUA..... TUNJUKKANLAH JALAN YANG BENAR ITU... KAMI HARGAINYA , YA ALLAH...

Happy Anniversary 20.02.2009- 20.02.2016 ( 7 years )

Nice first meeting 27.02.2007-27.02.2016 (9years)

Lagu  sinomin dengan Ku : 
( banyak kenangan tu...hihiji)


Kenangan Terindah - Samson's ( 2007 ) 
Potret - Akim  ( 2015 ) 
Jagakan Dia Untukku - dato Siti Nurhaliza ( 2015 )


26 Februari 2016

HAPPY BELATED BIRTHDAY UNTUK DARWISH DAN ALYA

Assalammualaikum 
Salam sejahtera ...

Alhamdulilah...

Semoga anda sentiasa sihat-sihat selalu....

Dalam bulan Februari 2016 untuk tahun ini ... Ramai pula yang sambut Hari ulang tahun kelahiran dan Hari ulang tahun perkahwinan...

Semoga dalam bulan Februari ini sentiasa di Rahmati dan Di berkati oleh Allah swt..

Dimurahkan rezeki.
Dilanjutkan USIA.
Sentiasa berbahagia selalu...



kek Hari jadi untuk Darwish dan Alya dari Ummi dan Abi..

Semoga sentiasa jadi anak yang soleh dan solehah..

Kek Hari jadi dari Para Guru Pasti Hari ini.

Anak-anak PASTI sentiasa Lah belajar bersungguh-sungguh untuk diri bangsa dan agama

Antara 3 orang anak-anak Pasti yang sambut birthday selain Darwish

Happy birthday buat RAYYAN MIKHAIL MOHAMMAD KHAIRUL ANUAR

PADA 25.02.2012-2016

Sekian.
Terima kasih.





DOA AGAR DIPERMUDAHKAN URUSAN

Assalammualaikum...
Salam sejahtera...

Alhamdulilah..
Semoga anda sentiasa sihat-sihat selalu...

Mari kita membaca DOA tersebut:

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM




SEMOGA IA MEMBERIKAN MANFAAT BUAT ANDA...


SEKIAN.
TERIMA KASIH...



Pencarian Bloglist Bulan Mac Biskutsemperit.my

Assalammualaikum....

Salam sejahtera..

Alhamdulilah...

Semoga anda sentiasa sihat-sihat selalu...





Pencarian Bloglist Bulan Mac Biskutsemperit.my
klik banner untuk join

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Pada hari ini saya ingin melancarkan satu lagi segmen iaitu Pencarian Bloglist Bulan Mac Biskutsemperit.my untuk pertama kalinya diblog biskutsemperit ini untuk ada bloglist. 

Apa syarat-syaratnya adalah :-
  1.  Tulis entry bertajuk "Pencarian Bloglist Bulan Mac Biskutsemperit.my"
  2.  Tag dua rakan blogger anda dan pastikan dia tahu
  3. Hadiah

    15 blog akan dipilih secara random
     untuk dimasukkan dibloglist biskutsemperit.my sehingga 31 Mac 2016

    Mula : 24 Feb 2016 Tamat : 2 Mac 2016

    Terima kasih kerana sudi join segmen ini. Semoga berjaya.


25 Februari 2016

TIP BANGUNKAN ANAK DARI TIDURNYA


Assalammualaikum..

Salam sejahtera....

Alhamdulilah....
Semoga anda sentiasa sihat-sihat selalu...

" Darwish, bangun.. Siap-siap pergi sekolah...."

Darwish masih menggeliat untuk bangun dari tidurnya...

" Ummi, nak dokong boleh?"

Alahai Darwish...

" Boleh ye..."

"Baiklah... Ummi dokong...."

Darwish mendepakan tangannya minta dokong...

" jom Mandi..."


" Ok Ummi...."

Itu Lah setiap rutin harian umminya...


Image dari PAMAPEDIA

Semoga ia memberikan manfaat buat anda...

SEKIAN.
TERIMA KASIH.

24 Februari 2016

Segmen : Review Blog dan Free Gift By Yanie


Assalammualaikum...
Salam sejahtera..

Saya join segment tersebut



 KLIK BANNER
Klik Banner untuk join

Salam perkenalan dari saya ,,Fiza

Good luck pada yang join segment..




DOA MOHON ELAK MALAPETAKA

Assalammualaikum...

Salam sejahtera...

Alhamdulilah..
Semoga anda sentiasa sihat-sihat selalu...


DOA MOHON ELAK MALAPETAKA


In sya Allah...


Semoga ia memberikan manfaat buat anda semua...

Sekian ...
Terima kasih..

23 Februari 2016

RINDU PADA RAUT WAJAHNYA


Assalammualaikum...

Salam sejahtera...

Alhamdulilah...



Tetiba rindukan raut wajah ini....

Sudah 24tahun umur adik bongsu ... Sekejap sahaja dia membesar dan mula hidup berdikari sendiri ... Sudah Ada pekerjaan tetap.....

Dia juga salah seorang kembar seiras ... Kembarnya adalah perempuan juga...

Cuba teka mana satu adik dan akak?

Dua kembar ini , sudah Ada kerjaya nya sendiri... Ikut program yang di amik masa di universiti ... Mereka berdua sukar dipisahkan.. Kalau sakit dua-dua sakit... Mereka berdua berkongsi hati yang sama....

Good luck both of you....







First Mini GiveAway MasitaEyta Mencari Followers Yang ke 150 & 10 New Bloglist

Assalammualaikum
Salam sejahtera ...

Alhamdulilah...

Saya join FIRST GIVEAWAY


 Klik banner
Klik banner first mini giveaway masitaeyta mencari followers yang ke 150 & 10 new bloglist




Good luck

APABILA SUDAH TIADA GIGI GERAHAM BONGSU

Assalammualaikum...
Salam sejahtera...

Alhamdulilah....

Semalam cabut gigi geraham bongsu... Segala huruf konsonan disebut kurang jelas.... Kena repeat Semula ayat satu persatu itu supaya orang sekeliling lebih memahami apabila berkata-kata..

Aduhai... Jenuh saya nak repeat ayat itu... Sampaikan cik suami berkerut-kerut dahinya apa yang Cuba sampai....

Boleh saya guna gigi palsu???


Hihihi

 GIGI GERAHAM BONGSU
Ilustrasi Gigi Geraham bongsu


Kisah GIGI GERAHAM BONGSU

Ok Lah setakat ini saya dapat saya manfaatkan buat anda semua...






22 Februari 2016

DONE CABUT GIGI GERAHAM YANG TERAKHIR

Assalammualaikum...
Salam sejahtera...

Alhamdulilah...
Semoga anda sentiasa sihat-sihat selalu...

Selepas sahaja solat Zohor tadi... Bersiap-siap nak berjumpa dengan Doktor Gigi...
Sudah berhari-hari tangguh dan menanggung sakitnya untuk pergi mencabut Gigi geraham yang sudah berlubang... Sampaikan tak lena tidur ke pagi... Satu badan rasa sakit disebabkan sakit Gigi...

Akhirnya , dengan rela hati serah kan diri kepada DOKTOR GIGI untuk mencabutnya...




Tahan sahaja lah kena suntikan tersebut... Sudah 5kali mencabutnya sejak sekolah rendah lagi... Sudah biasa dengan suntikan tersebut...

Saya tengok gigi geraham tersebut sudah bernanah dan berlubang... ( maaf lah tak amik foto Gigi tu... Tidak mahu Ada dalam simpan dalam phone)... Jadi say GOOD BYE kepada Gigi tersebut...

Hilang Sudah sakit itu... Sekejap sahaja sakitnya...

Doktor Gigi bagi ubat untuk itu...




Malam ini boleh tidur Lena ye...

Kalau anda sakit Gigi lebih baik anda pergi berjumpa doktor Gigi... Daripada menahan sakitnya lebih baik dibuang atau dicabut... Kerana ia akan membuat seluruh tubuh merasai sakitnya... Tidak boleh membuat satu kerja pun...

( hihihihi.. )


Sekian.
Terima kasih...

SEGMEN 12 JAM BLOGLIST #19 MIALIANA.COM



Assalammualaikum...
Salam sejahtera...

Boleh klik Banner untuk join Segmen



Segmen 12 Jam Bloglist #19 Mialiana.com

Pencarian bloglist bagi bulan Mac dan April 2016 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 22 Februari 2016, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #19 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 29 Februari 2016.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Giveaway Februari 2016 by Blogger KHEZMAIRA


Assalammualaikum..
Saya join GIVEAWAY FEBRUARI 2016 BY BLOGGER KHEZMAIRA


 BANNER
KLIK BANNER


GOOD LUCK...

SALAM PERKENALAN DARI SAYA , FIZA...


SEGMEN BLOGLIST AZHAFIZAH.COM MAR & APRIL 2016


Assalammualaikum...

Saya join SEGMEN BLOGLIST AZHAFIZAH.COM


Tak lama nak masuk bulan March, makanya senarai bloglist untuk January & February akan bertukar bila masuk bulan March. So nak cari bloglist baru untuk March dan April. Jemput sertai Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016.
Klik banner untuk sertai  Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016
Segmen simple sangat. Cuma perlu buat entry dan copy & paste je. Pemilihan 10 blog melalui random.org.

TAMAT : 28 FEBRUARY 2016

Langkah Penyertaan Segmen
1. Buat entry bertajuk : Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016
2. Copy & paste coding dalam kotak bawah ni di ruangan HTML entry
3. Publish dan tinggalkan link entry dalam kotak komen di entry asal Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016

Terima kasih atas sokongan semua ^__^

TIP UNTUK MENGELAK DARIPADA BERBELANJA LEBIH

Assalammualaikum ...
Salam sejahtera ...

Alhamdulilah..
Semoga anda sentiasa sihat-sihat selalu...

Hari ini, saya terfikir juga untuk merancang perbelanjaan diri sendiri , keperluan rumah dan sebagainya...


Image dari Mr Google


Kita sebenarnya tidak lari daripada membeli belah... Setiap hari saya membuat checklist apa yang patut untuk belanja nanti...

Di sini juga saya berkongsikan serba sedikit tip yang saya baca di dalam akhbar semalam...

Antaranya:

1. Adakan bajet untuk setiap perbelanjaan. Senaraikan mengenai tanggungan yang dibuat setiap bulanan itu dapat mengingatkan kita untuk berbelanja secara lebih berhemah...

2. Sediakan Dana khas untuk keperluan tertentu seperti untuk menyambut Hari raya atau bercuti.


Image dari Mr. Google
DANA KHAS


3. Berbelanja untuk barangan perlu sahaja dan elakkan berbelanja lebih untuk barangan yang diingini.

4. Elak daripada berhutang sama Ada kad dengan kad credit atau rakan untuk perbelanjaan yang dapat dielakkan atau ditunda. Hadkan penggunaan kad kredit untuk keperluan kecemasan sahaja.

5. Akhir sekali, berbelanja mengikut kemampuan. Jangan berbelanja sekadar untuk menunjuk-nunjuk kepada orang lain.

Image dari Mr Google



Baiklah... Itu sahaja yang dapat dikongsikan  bersama anda semua..

Semoga ia memberikan manfaat buat anda ...

Sekian.
Terima kasih...




20 Februari 2016

GIVEAWAY BIRTHDAY WISHES TO ME AND BLOGLIST 2016 BY NOOR AKMA


Assalammualaikum ...

Saya join 
GIVEAWAY BIRTHDAY WISHES TO ME AND BLOGLIST 2016 BY NOOR AKMA


 BANNER GIVEAWAY


Untuk join klik banner ye...

Salam perkenalan dari saya , FIZA...

GOOD LUCK KENGKAWAN YANG JOIN GIBEAWAY...



19 Februari 2016

PAGEVIEW SAYA TURUN NAIK TURUN NAIK LAH PULAK

Assalammualaikum...

Salam sejahtera ...

Alhamdulilah...
Semoga anda sentiasa sihat-sihat selalu...

Kelakar pulak saya tengok overview untuk pageview saya ini ... Naik turun naik turun cartanya... 

Tapi tidak mengapa .... Sejak saya join segment dan giveaway , saya lihat semakin meningkat juga carts overview tersebut...




Terima kengkawan dari blogger yang sudi teman Maya saya sejak penghujung bulan January 2016 hingga Lah kini...

Salam perkenalan dari saya , FIZA.

SEKIAN.
TERIMA KASIH...



Gold Giveaway #1 by Qiya Saad powered by Sayap Infiniti Network

Assalammualaikum....
Salaam sejahtera ....
Alhamdulilah ...

Saya join GOLD GIVEAWAY #1 BY QIYA SAAD POWERED BY SAYAP INFINITI NETWORK...


 BANNER

Sila klik banner ye...


Salam perkenalan dari saya, FIZA.

GOOD LUCK KENGKAWAN YANG JOIN....

SEKIAN.
TERIMA KASIH



AWESOME BIRTHDAY GIVEAWAY

Assalammualaikum ...

Jom join...


 Banner
Banner 



Tarikh Tamat Penyertaan : 28 Februari 2016
Pengumuman Pemenang : 29 Februari 2016

WASIAT AYAHANDA LUQMAN UNTUK SEMUA ANAKANDANYA


Assalammualaikum...
Salam sejahtera..
Alhamdulilah...
Semoga anda sentiasa sihat-sihat selalu...

Pada Hari ini terimbau masa alam persekolahan tahun 1998 ... Ketika itu dalam kelas pendidikkan Islam ... Teringat juga nasihat Ustazah saya tentang peranan seorang anak buat IBU bapanya.... 

" Wahai anak-anak murid Ku berbaktilah kepada kedua IBU bapa kamu sekalian ... Kerana mereka yang akan mencorakkan peribadi kamu semua..."

" Ya , ustazah..."

Anda semua pernah menghafal ayat surah Luqman : ayat 12-19 ketika belajar dulu...?



Surah  LUQMAN ( MEKAH - 45AYAT )

Antara WASIAT AYAHANDA LUQMAN UNTUK SEMUA ANAKANDA :


1. Wahai anakku, suruhlah orang melakukan kebaikan , tegahlah kemungkaran dan sabarlah kamu atas segala yang menimpa.

2. Wahai anakku, ingatlah Allah sebanyak mungkin , sesungguhnya Allah mengingati orang yang mengingatiNya.

3. Wahai anakku, janganlah kamu cintakan DUNIAkerana kamu tidak dicipta untuk dunia dan Allah tidak mencipta suatu pun yang lebih hina daripada dunia.

4. Wahai anakku , janganlah kamu gembira dengan kesihatan yang berpanjangan dan sembunyikan kesusahan yang menimpamu.

5. Wahai anakku, cukuplah dengan yang sedikit dan redalah dengan apa yang kamu dapat.

6. Wahai anakku , bersahabatlah dengan orang-orang yang bijaksana dan reda dengan apa yang mereka katakan , nescaya kamu akan menjadi bijaksana.

7. Wahai anakku , bercakaplah dengan kata-kata yang baik dengan orang lain dan duduklah dengan ahli-ahli zikir kerana ia menghidupkan hatimu dan menerbitkan rasa khusyuk dalam diri.

8. Wahai anakku, laksanakan hajat-hajat sekadar yang perlu dan elakkan daripada perkara yang tidak berkaitan denganmu. Jadilah seorang yang lemah lembut , suka kepada kebaikan , suka berfikir , selalu menangis dan sedikit sahaja gembira.

9. Wahai anakku , banyakkan diam kerana kamu akan dihormati dan kamu tidak sekali-kali kecewa kerana diam. Tetapi kamu mungkin kecewa kerana ketawa.

10. Wahai anakku , jangan biarkan ayam lebih cerdik darimu, kerana ia akan kibaskan kepaknya pads waktu malam dan bertasbih pada Allah.

11. Manfaatkan apa yang Allah ajarkan kepada kamu.

12. Anakku ,  sepandai-pandai manusia adalah yang paling takut pads Allah.

13. Kamu perlu mereandahkan diri.

14. Anakku,  sekarang yang keji apabila berkata-kata kelihatan kejahatannya melalui lidahnya dan apabila dia senyap , nescaya kejahatannya diketahui juga.

15. Anakku, fahamilah erti hikmah dan jadikan akhlakmu berhikmah.

16. Anakku, mengapa kamu menghilangkan hartamu sendiri fan memperbaiki harta orang lain, jadilah orang yang mudah bergaul , manis muka dan itulah dia akhlak orang-orang soleh.

17. Anakku , elakkan daripada menolak permintaan orang lain dan terima Lah keuzuran yang diminta oleh orang lain.

18. Anakku, tidak ada yang lebih nilai dari Allah yang lebih daripada akal.

19. Wahai anakku, , selalu bertemu ulama dengan kedua-dua kakimu, janganlah kamu berbahas ( berlawan kata ) dengan mereka, nesvaya mereka membencimu.

20. Ambillah dunia sekadar keperluan dan sedekah daripada hasil-hasil pendapatanmu demi akhirat.

Untuk pengetahuan anda semua surah luqman ini boleh diamalkan ketika kehamilan. Supaya anak yang dikandung akan menjadikan anak yang baik soleh solehah.  IN SYA ALLAH...


SEMOGA IA MEMBERI MANFAAT BUAT ANDA SEMUA

SEKIAN.
TERIMA KASIH.

18 Februari 2016

MINAT ABANG DARWISH

Assalammualaikum...

Salam sejahtera...

Alhamdulilah....
Semoga anda sentiasa sihat -sihat selalu

Hari ini, Abang Darwish menunjukkan hasil kerjanya dari sekolahnya...

Semakin hari semakin memberangsangkan tindakan Abang Darwish...


Melukis objek

" Ummi , look.... My cars.."
" Cantiknya ... Cars Abang Darwish "
" I love my cars.."



Menyurih Nombor

" Ummi , my number..."
" Pandainya abang Darwish ...."

Seronoknya melihat Abang Darwish melukis dan menulis huruf dan nombor di sekolah...

Terima kasih , para guru Tadika...

Sekian...



17 Februari 2016

ADIK ALYA MAIN CONTENG CONTENG


Assalammualaikum...
Salam sejahtera...

Alhamdulilah...
Semoga anda sentiasa sihat-sihat selalu...

Ini dia, hasil tangan adik Alya ...

Sungguh comel...
Kekadang tu, adik Alya bertanya...

" Ummi, tengok Mata , hidung, mulut, dagu, rambut..."

" Cantik tak , Ummi..."

" cantik Alya.... " 

" itu wajah siapa, Alya?"

Alya jawab, " muka adik..."

Ummi hanya tersenyum sahaja....



Sekian.
Terima kasih...




MUTIF PRODUK


Assalammualaikum...
Salam sejahtera...

Alhamdulilah....

Semoga anda sentiasa sihat-sihat selalu..

Berminat dengan produk Mutif dari Sweet Muslimah....


Baju Muslimah

PENGIKUT SAYA UNTUK BLOG

Assalammualaikum...

Salam sejahtera...
Alhamdulilah....
Semoga anda sentiasa sihat-sihat selalu....


Pertama sekali saya ingin mengucapkan PENGIKUT blog saya...
Terharu juga saya melihatnya ada Dua orang PENGIKUT


TAHNIAH ....
Saya ucapkan buat PENGIKUT blog saya....

Saya hargai anda ....

Sekian.
Terima kasih...

16 Februari 2016

DOA MOHON KESIHATAN

Assalammualaikum

Alhamdulilah....

Semoga anda sentiasa sihat-sihat selalu....

DOA MOHON KESIHATAN 


15 Februari 2016

RUANG TAMU YANG SIMPLE

Assalammualaikum..

Salam sejahtera..

Alhamdulilah...
Semoga anda sentiasa sihat-sihat selalu...

Sekarang ini tengah mencari ilham untuk ruang tamu yang kecil dan comel sahaja...

Ruang tamu itu terletak dihadapan paling depan sekali....

Jadi pilihan saya Kali ini tertumpu satu decoration seperti dibawah...
Nampak cantik dan selesa...


Image dari cik Google

Apa pandangan anda semua..?
Image tersebut untuk rumah yang bakal kami duduki nanti...

Segala pandangan anda semua amat saya hargai...



 

 Sekian.
Terima kasih...


FIRST GIVEAWAY BY NADIAH SYAMIMI


Assalammualaikum...

Alhamdulilah...

Join 
FIRST GIVEAWAY BY NADIAH SYAMIMI

Banner

TERIMA KASIH



FEB-MAC GIVEAWAY

Assalammualaikum 

Alhamdulilah...

Saya join...

FEB-MAC GIVEAWAY

KLIK BANNER INI


"Giveaway ini dianjurkan oleh Nadratul Syazwana dengan kerjasama Sho Fi Yan, Kimchaa, Nurrul Najiha, Syaza Raihanah, Hanis Zulaikha, Nur Masitah, Nuraini Nabihah, Ruqaiyah Amanina, Amirah Azman, Wan Syahirah dan Azwar Syuhada ".


SEKIAN
TERIMA KASIH


14 Februari 2016

DOA AGAR ANAK PANDAI BELAJAR

Assalammualaikum...

Alhamdulilah...

Mari...

Baca DOA agar anak pandai belajar....


Image dari cik GOOGLE



Anak-anak ini seumpama:

KAIN PUTIH....
SEPERTI SPAN ....

Jadi kita sebagai IBU bapa yang perihatin... Kita yang mencorakkan dan menjadi berus lukisan bersama warna warni untuk peribadi anak-anak...

Mereka cepat meresap seperti SPAN ... Kalau basah menyerap... Kalau kering kering Lah SPAN tersebut...



REZLLENE GIVEAWAY BY DYLLAREZAN

Assalammualaikum...

Alhamdulilah...

Join GIVEAWAY REZLLENE BY DYLLAREZAN



Sila click banner

" Nak Mustard "

Sekian.
Terima kasih

13 Februari 2016

IMPIAN TERSEBUT SEMAKIN DICAPAI DI DALAM GENGGAMAN KAMI

Assalammualaikum...
Salam sejahtera...

Alhamdulilah....


Image dari CIK GOOGLE...
BIAR IMAGE TERSEBUT MEMBERIKAN SERIBU SATU RAHSIA... Untuk menggapai IMPIAN 1001  itu... Makin menghampirinya


Apabila melihat raut wajah mereka berdua sungguh membahagiakan hati Ummi dan Abi....



Abang Bunyamin tidak pernah lekang dengan senyumannya.. Tetap memberikan kegembiraan buat Ummi dan Abi... Terima kasih Abang Bunyamin....



Terima kasih juga buat Cik Alya memberikan semangat buat Ummi dan Abi terus bahagia...
" Terima kasih , datang"


Ummi dan Abi sayangkan kamu berdua... DUNIA dan AKHIRAT


ALYA ADRIANA Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign