Pengat keledek buat minum petang...
.
.
Ubi keledek : 2 biji
Santan kelapa : 1 biji
Air : 400ml
Gula merah : 1/2 cawan
Gula pasir : 2 sudu besar
Garam : 1/2 camca
Tepung gandum : 1 sudu besar ( mix bersama air , buat kan mcm cucur )
Daun pandan : 2 helai ( simpulkan )
Cara:
Kupas kulit ubi keledek dan potong dadu ( sederhana besarnya )
Pastu empuk kan ubi keledek untuk berberapa minit dan tos kan dari airnya.
Masukkan gula merah , gula pasir dan DAUN pandan bersama air 400ml sampai mendidih.
Kemudian masukkan ubi keledek yg Telah direbus tadi dan santan se Kali.
Didihkan semua bahan-bahan.
Masukkan tepung gandum yg telah dimix kan tadi ke dalam pengat tadi.
Setelah siap Boleh Lah dihidangkan untuk seisi KELUARGA..
Selamat mencuba...
.
.
#UmmiAdrianaBeauty
#fiza0173245640
Tak pernah masak pengat, bebudak tak suka...
BalasPadamIt's ok sis ...
Padam